logo OT Bolig

Tips til at undgå fugt i hjemmet

Fugt i boligen kan være et stort problem, da det kan ødelægge dit indeklima og bygningen, hvis skaden først er sket. Her er nogle tips til at undgå fugt i boligen:

Luft ud: Luft ud flere gange dagligt med gennemtræk i 5-10 minutter, gerne tre gange dagligt – også om vinteren. Luft også ud, når og efter du laver mad og går i bad. Det begrænser mængden af fugt, skimmelsvamp, støvmider og skadelige stoffer i luften.

Hold en stabil temperatur: Sørg for at holde en god rumtemperatur på mindst 18 grader og hold gerne den samme temperatur i alle rum. Stil radiatorerne ens og spar penge på varmeregningen. Sørg for, at alle radiatorer står på det samme – fx på 3. Tænder du kun én radiator, skal den arbejde dobbelt så meget for at varme boligen op – og det koster ekstra.

Undgå at tørre tøj indendørs: Tør ikke dit våde vasketøj indendørs. En tøjvask på et almindeligt stativ (4-6 kilo) afgiver normalt op imod 2½ liter vand.

Lad væggen ånde: Undgå at placere skabe, reoler og større spejle og senge direkte op ad væggen. Hav altid ca. 10 cm plads fri, så bygningen kan ånde.

Vask fugt væk: Døjer du med overfladisk fugt begrænset til fx badet, kan du vaske vægge og fuger med en blanding af vand og rodalon.

Husk, at det er vigtigt at lufte ud samt have en stabil temperatur i boligen, da det kan have en stor indvirkning på både dit helbred og din pengepung. Jeg håber, at disse tips hjælper dig med at undgå fugt i boligen. Held og lykke! 🤞

Skulde uheldet være ude, og der konstateres skimmelvækst i hjemme, da har Skimmelsvamp | Grundejernes Investeringsfond (gi.dk) et dokument der bør læses og følges, udvikler det sig forsat eller er du i tvivl, da kontakt din udlejer.