Hvordan skaber du et godt indeklima

Det er nemt at have et godt indeklima, når det er sol og sommer har vi oftere vinduerne stående åben. Det kan hurtigere glemmes når efteråret melder sin ankomst. Men det er meget vigtigt for indeklimaet i din lejlighed, at der bliver luftet ordentligt ud på daglig basis.

Hvis der opstår dug på indersiden af vinduerne, er det typisk fordi der ikke bliver luftet nok ud. Når du bor til leje i en lejlighed, er det dit ansvar at være medvirkende til at skabe et godt indeklima for at undgå udviklingen af fx skimmelsvamp.

For et godt indeklima følg disse råd:

  1. Udluftning 2-3 gange om dagen med gennemtræk i 10-15min.
  2. Placer aldrig møbler foran radiatorer eller ydermur, da luften så ikke kan cirkulere ordentligt.
  3. Udsugnings- og ventilationsåbninger må hverken tilstoppes eller blokeres.
  4. Lejligheden skal være opvarmet, og bør ikke at være koldere end 17-18 grader, da der ellers kan opstå skader på konstruktionen.
  5. Derudover frarådes det ikke at have mere end 5 graders temperaturforskel i lejlighedens rum. Da der ellers opstår fugt/kondens i det køligere rum.
  6. Begræns at der opstår vanddampe i køkken og badeværelse ved at bruge emhætte, udsugning og udluftning.
  7. Sørg for at holde lejligheden ren ved jævnlig rengøring.

 

Kilde: OT Bolig- & Erhvervsudlejnings egen service sektion, samt Videncenter Bolius: https://www.bolius.dk/ 

 

OT Bolig- & Erhvervsudlejning har ejendomme og lejemål i Trekantsområdet i byer som Kolding, Vamdrup, Lunderskov, Christiansfeld, Vejle, Grindsted og Billund. OT Bolig- & Erhvervsudlejning har kontor i House of Innovation, Jernbanegade 27, Kolding.